Een epc attest opvragen.

Epc attest opvragen bij verkoop of verhuur van een woning.

Een epc attest opvragen bij de verhuur of verkoop van uw woning in vlaanderen kan door een energiedeskundige type A aan te stellen voor de opmaak van het epc attest.

Sinds 1 januari 2009 is het epc verplicht.  Bij de verkoop zal het energieprestatiecertificaat (epc) moeten worden voorgelegd aan de notaris.  Bij verhuur dient het certificaat aan de huurovereenkomst toegevoegd te worden.

Na opmaak is het energieprestatiecertificaat of epc 10 jaar geldig.

De deskundige komt dan bij u langs voor de opmeting en vaststellingen die nodig zijn voor de opmaak van het certificaat.

epc attest opvragen

Epc opvragen als kandidaat huurder of koper.

Enkel de eigenaar van de woning kan een epc aanvragen.  Het epc moet wel samen met het huurcontract ter registratie worden aangeboden door de eigenaar.  De eigenaar is verplicht om over een geldig certificaat te beschikken.

Ook bij de verkoop van de woning kan enkel de eigenaar van de woning het epc aanvragen.

De notaris zal geen akte afleveren zonder dat een energieprestatiecertificaat aanwezig is.

Epc databank

De epc databank draait op de servers van het Vlaams Energieagentschap.

Particulieren hebben geen toegang.

Enkel de energiedeskundige type A die uw epc heeft opgemaakt kan aan uw epc.

 

Een verloren epc attest opvragen

Een verloren epc attest opvragen is mogelijk.  Je moet dan wel nog weten wie de energiedeskundige was die het certificaat heeft opgesteld.  Dit is de enige persoon die naast het VEA jouw attest kan raadplegen.

Er is weliswaar een epc certificaat databank maar deze geeft energiedeskundigen enkel toegang tot de eigen opgemaakte energieprestatiecertificaten. Andere energiedeskundigen hebben geen toegang tot deze informatie.

Het is aan de energiedeskundige zelf om te beslissen of hij kosten rekent voor het duplicaat.

Een epc certificaat opzoeken kan helaas ook niet.  Het VEA stelt de data niet open voor het publiek en/of andere deskundigen.

heb je nog vragen?

Plan je afspraak hier

Epc online raadplegen

De overheid laat op dit moment niet toe om het epc online te bekijken.

Dat zal waarschijnlijk wijzigen met de intrede van de woningpas.

Epc zelf maken

Dat is helaas niet mogelijk tenzij u het volledige opleidingstraject doorloopt en slaagt voor de examens van energiedeskundige type A.  Op deze link kan u meer informatie over de opleiding terugvinden.

Tips

Op de pagina tips van onze website kan u alle informatie terugvinden om het plaatsbezoek voor te bereiden.  Als u deze tips volgt zal u het meest optimale epc attest kunnen bekomen.

 

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...
Bel nu